Vegetarians cèlebres / Famous Vegetarians


Pitàgores és el pare del vegetarianisme a la cultura occidental. Ell va ser qui va iniciar l'alimentació vegetariana per motius ètics en la cultura occidental al s.VI a.C. Per aquest motiu, a les persones que no acceptaven menjar carn per motius ètics se'ls coneixia popularment com a "pitagòrics". Pitàgores creia que l'ànima, després d'un llarg camí de purificació, anava a cossos d'animals i d'humans (teoria de la transmigració de les ànimes). Segons la seva teoria, no es pot creure en la “transmigració d'ànimes” i menjar carn. Totes les ànimes, tant animals com humanes, es necessiten les unes a les altres. Són interdependents. Pitàgores afirmava: “Els animals comparteixen amb nosaltres el privilegi de tenir ànima”. Actualment, científics i filòsofs discuteixen per definir el concepte “ànima” i saber si els animals en tenen. Pitàgores recomana el respecte a totes les formes de vida i prohibeix als seus deixebles, els pitagòrics, els sacrificis amb sang i el consum de carn animal, dient que és moralment repugnant i incompatible amb la recerca de la “teoria” en què es centrava la seva filosofia i escola.

Castellano: http://todofluye.wordpress.com/2007/05/23/pitagoras-de-samos-5/
English: http://laurie-mclaughlin.suite101.com/pythagoras-and-reincarnation-a22310
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Paul McCartney, el cantant del grup dels anys seixanta "The Beatles", és un dels vegetarians més polèmics i activistes actualment, juntament amb la seva dona, Linda McCartney.
Ha dit frases cèlebres com "si els escorxadors fóssin de vidre, tothom seria vegetarià". I és que són múltiples les intervencions públiques que ha realitzat per promoure la dieta vegetariana, dient que no troba gens a faltar la carn i que no podria tornar-ne a menjar ara que realment sap d'on ve. També utilitza arguments com el canvi climàtic, fet demostrat que podria reduir-se si el consum de carn mundial fos menor.
Els fills McCartney són tots vegetarians. Des de ben petits ja els van explicar què era la carn, d'on venia, el patiment dels animals, els beneficis d'una dieta vegetariana, etc. Així doncs, tot i que algun menjava carn de nen, tots són vegetarians actualment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario