30 dic 2011

Visita a l'hospital / Visita al hospital / Visit to the hospital

Català:
Hola a tots! Com ha anat el Nadal? Espero que us hagin portat molts regals i hagueu menjat molt (vegetarià) amb els amics i la família! :) Jo he hagut d'esquivar galets amb botifarra, canelons de carn i pollastre farcit, però me n'he sortit prou bé.


Castellano:

¡Hola a todos!¿Cómo ha ido Navidad? Espero que os hayan traído muchos regalos y que hayáis comido mucho (vegetariano) con los amigos y familiares :) Yo he tenido que esquivar sopa con "botifarra" (salchichón), canelones de carne y pollo relleno, pero me ha ido bien.


English:

Hello everyone! How was X-mas? I hope you've received lots of presents and that you've also eaten (vegetarian) with friends and relatives :) I had to avoid eating soup with "botifarra" (sausage), meat cannelloni and stuffed chicken, but now I'm fine.




Català:

Avui us parlaré de com va anar la meva visita a un hospital/clínica de Barcelona, on havia d'anar a una nutricionista perquè la meva mare està preocupada per com menjo. He de dir que en vaig sortir molt decebut i enfadat. Per començar, no em va visitar una nutricionista, sinó una "metgessa interior", que s'encarrega al cap d'una o dues visites a enviar-te al metge especialista.
Quan li vaig comentar que ara mateix sóc vegà (no menjo carn, peix, marisc, ous, llet ni làctics) em va dir que no em deixava, que em deixava ser ovo-lacto. M'hi vaig negar, i em va dir que estava en una edat difícil i que els vegans eren una "secta". A més a més, també em va preguntar què en pensaven els meus amics i per què era vegetarià si "la gent" no ho és.

Castellano:

Hoy os hablaré sobre cómo fue mi vista en un hospital/clínica de Barcelona, donde tenía que ir a ver a una nutricionista ya que mi madre está preocupada sobre mi alimentación. Debo decir que salí muy decepcionado y enfadado. Para empezar, no visité ninguna nutricionista, sinó a una "médica interior", que se encarga de verte durante 2 o 3 visitas y luego te deriva al médico especializado. Cuando le dije que actualmente soy vegano (no como carne, pescado, marisco, huevos, leche ni lácteos) me dijo que no me dejaba, que sólo me dejaba ser ovo-lacteo. Me negué, y me dijo que estaba en una edad muy complicada y que los veganos eran una "secta". Además me preguntó qué opinaban mis amigos y por qué era vegetariano si "la gente" no lo es.



English:

Today I'm going to explain my visit to a hospital in Barcelona, where I had to meet with a nutritionist 'cause my mom is worried about the way I eat. I must say that I left very disappointed and angry. First of all, I didn't meet with a nutritionist, but with an "inner doctor", who visits you during 2 or 3 sessions and then sends you to the specialized doctor. When I told her I am vegan (I don't eat meat, fish, seafood, eggs, milk nor dairy) she banned me to be so, she told me she just let me be ovo-lacto. I refused her "option", and she told me that I was in a very complicated period and age and that vegans are a "sect". Furthermore, she asked me what did my friends think and why did I want to be a vegetarian if "people" isn't.



Català:

El fet que em digués què havia de ser o no (cosa que em va semblar gairebé surrealista) em va fer enfadar molt. De moment, m'ha encarregat fer-me uns anàlisis i torno a tenir hora l'1 de febrer. Ja he advertit a la meva mare que la segona visita serà la última.


Vaig accedir a veure una nutricionista perquè vull parlar amb una experta que m'aconselli aliments i vigili que menjo bé, però no una metgessa anti-vegetariana que em prengui per sectari per no menjar com ella.



Castellano:

El hecho que me dijera lo que debia ser o no (cosa que me pareció casi surrealista) me hizo enfadar mucho. De momento, me ha encargado hacerme unos análisis y tengo hora otra vez para el 1 de febrero. Ya he advertido a mi madre que la segunda visita será la última por más preocupada que esté.

Accedí a ver una nutricionista porque quiero hablar con una experta para que me aconseje sobre alimentos diferentes y vigile lo que como pero no una médica antivegetariana que me tome por sectario al no comer como ella.


English:

The fact she told me what did I have to be or not (for me this was almost surrealist) made me go mad. At the moment, I have to go to do blood analysis and I have another appointment with her the 1st february. I've already noticed my mum that the second appointment will be the last one for sure, even though she worries.

I accepted visiting a nutritionist because I want to talk with an expert so she could recommend me some new and different food and control what do I eat, but I didn't request for an anti-vegetarian doctor who told me I am from a "sect" just because I don't eat like her.


Català:

Quan hagi vist per segona vegada la metgessa aniré a una nutricionista de veritat, a veure si va millor. Vosaltres heu anat mai a una nutricionista? Us ha anat tan malament com a mi? Us ha ajudat? O potser heu anat a una metgessa com jo?

Castellano:

Cuando haya visto por segunda vez a la médica iré a una nutricionista de verdad, a ver si va mejor. Y, ¿vosotros habéis ido a alguna nutricionista?¿Os ha ido tan mal como a mí?¿Os ha ayudado?¿O tal vez hayáis visitado una médico como yo?


English:

After the second visit to the doctor, I'll go to a real nutritionist, let's hope it'll be better. But, have you ever been to a nutritionist? Did it help? Or was it a bad experience? Perhaps you visited a doctor like I did?

2 comentarios:

  1. Tu mateix dius que no t'ha visitat una dietista/nutricionista, sino una metgessa, no? ho comento perquè amb la pregunta que llençes al final dones a entendre que has anat a una nutricionista i no estas gens content, quan realment no és així.

    Un dietista/nutricionista no es un metge, no ha estudiat el mateix ni te les mateixes competències, de cap manera son sinònims.

    A Barcelona hi té consulta la Maria Blanquer, dietista/nutricionista de la UVE (Unión Vegetariana Española), que segurament t'agradarà més que la metgessa, i sens dubte t'aconsellarà molt bè. Aquí pots veure cinc cèntims del seu curriculum: http://www.unionvegetariana.org/mb.html

    Em sap molt greu que la teva visita a la metgessa hagi anat tan malament, però sincerament, si no tens un problema de salut, us heu equivocat de professional.

    ResponderEliminar
  2. és cert, acabo de canviar la pregunta perquè no hi hagués confusió! moltes gràcies :)
    si, la meva mare s'ha equivocat portant-me a una metgessa perquè no tinc cap problema, però ja l'he avisat que vull anar a una nutricionista de veritat i m'ha dit que hi està d'acord. Miraré la que m'has dit, moltes gràcies altra vegada!!

    ResponderEliminar